Wondzorgadvies

Erpe

0475-440806

Interdisciplinair wondzorgadvies

†vaatlabo te Moorsel

0489-111017

Ondernemersaward 2010

PERSMEDEDELING 7 juni 2013

 

Vitalink wint e-Health Award voor beste samenwerking Op 6 juni 2013 sleepte Vitalink de prijs voor de beste samenwerking in de wacht op de derde uitreiking van de Agoria e-Health Awards. De jury loofde het project voor het bevorderen van samenwerking tussen verschillende zorgactoren, waarbij de zorg voor de patiŽnt centraal staat.

Agoria, de federatie van de technologische industrie, beloont ieder jaar met zijn e-Health Awards ICT-projecten die de kwaliteit van de gezondheidszorg in ons land verbeteren. Een jury van specialisten uit de gezondheidssector beoordeelde de 24 ingediende projecten op innovatie, rentabiliteit, en resultaten. In de categorie administratieve vereenvoudiging ging de award voor beste samenwerking naar Vitalink. Daarmee bekroonde de jury Vitalink als het e-Healthproject dat de samenwerking met andere zorgactoren het meest en het best bevordert.

Vitalink verbindt zorgactoren uit verschillende disciplines Vitalink staat niet louter voor gegevensdeling. Vitalink staat ook synoniem voor een doorgedreven multidisciplinaire samenwerking. In de 4 pilootprojecten Ė die eind 2012 van start gingen - werken huisartsen, apothekers, thuisverplegers, verzorgenden en patiŽnten zij aan zij om het elektronisch medicatieschema op het platform uit te testen. En het gebruik van Vitalink zal niet beperkt blijven tot de zorgverleners uit de eerstelijn; ook zorgverleners in ziekenhuizen of woonzorgcentra zullen op termijn kunnen aansluiten. Niet alleen op het terrein wordt samengewerkt, ook de koersbepaling van het project gebeurt in nauw overleg met de verschillende sectoren. Verenigd in een Werkgroep ICT zetten vertegenwoordigers van de diverse disciplines binnen de welzijns- en gezondheidssector, de koepelorganisaties van woonzorgcentra en ziekenhuizen, patiŽnten en mantelzorgers, de softwarebedrijven, Ö samen de bakens uit van de verdere ontwikkeling van Vitalink.

Chris Vander Auwera, administrateur-generaal van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en voorzitter van de Werkgroep ICT, reageert dan ook opgetogen: ďDeze award is een mooie opsteker voor alle partners die Vitalink mee vorm geven. Het betrekken van zoveel verschillende zorgactoren is een constante evenwichtsoefening. Dat vraagt de nodige tijd, maar het is ook de enige manier om van Vitalink een succesverhaal te maken.Ē

Perscontact Meer info Marleen van Dijk, Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid T direct 02 553 07 99

E-mail marleen.vandijk@wvg.vlaanderen.be

 

 

 

Awards