Wondzorgadvies

Erpe

0475-440806

Interdisciplinair wondzorgadvies

 en vaatlabo te Moorsel

0489-111017

Visie Wondcentrum

Info Wondcentrum en Vaatlabo

Groep Backaert Thuisverpleging, een continue update

 

Een steeds grotere praktijk heeft nood aan een steeds groter aantal gespecialiseerde verpleegkundigen. Uw toestand wordt constant geëvalueerd. In ons team werken wij nu met zeven gemotiveerde zelfstandige verpleegkundigen die dag en nacht, indien nodig tot uw beschikking staan.

Groep Backaert Thuisverpleging regio Aalst, is gesticht in 1990 door Diégo Backaert.

Steeds heeft de groep de tarificatie zelf in handen genomen, en dit steeds volledig tegen terugbetaling. Elke verpleegkundige is toegetreden tot het derdebetalers systeem, wij hebben nog nooit remgeld aangerekend.

In eerste instantie beperkte onze thuisverpleging zich tot basis zorgen zoals een toilet, wondzorg en spuiten geven. Door de jaren heen beseften wij echter dat  elke verpleegkundige een continu leerproces moet nastreven. Hij/zij/X moet zichzelf verplichten om continu bij te scholen om de verdere evoluties op alle vlakken te kunnen opvolgen. De tijd dat een solopraktijk even goed kon werken, ligt heel ver achter ons. Om een kwalitatief hoogstaande thuisverpleging aan te kunnen bieden moet men in team heel sterk kunnen en willen staan.

Dit is een dagelijks streefdoel geworden van ons naar de patiënten toe. In onze moderne maatschappij vinden wij dat de patiënt mag en misschien zelfs moet veeleisend zijn naar de geboden kwaliteit van zijn/haar thuisverpleging. Al te vaak zien wij in de praktijk anders gebeuren. Wij stellen onszelf en onze werking daarom graag af en toe in vraag. Door kritisch na te denken, en onszelf te evalueren, komen wij tot een hogere kwaliteit in onze dienstverlening. Ons procedureboek (verplicht voor alle praktijken sinds 2008) wordt jaarlijks gecontroleerd op updates, en beslaat nu ongeveer 600 pagina’s, wat toch niet niks is, en een zeldzaamheid is in de thuisverpleging.

Groep Backaert kan u ook een oproepsysteem bezorgen, wat naast een permanent gsm bereik, een nog  gemakkelijkere 24 uurs service geeft.

Onze equipe telt nu acht 7 verpleegkundigen. Wij nemen jaarlijks verschillende laatstejaars studenten mee op ronde vanuit de bachelor opleiding.

 

 

Verplichte affichering tarieven 2024: